DESPRE NOI

                                                   STRATEGIA EDITORIALA “TRADITII TV”

                                 Traditii TV este un proiect de televiziune prin care Romania si locuitorii sai sunt invitati sa-si redescopere identitatea nationala. Strategia editoriala a postului urmareste promovarea traditiilor, obiceiurilor si datinilor, a folclorului si a valorilor etnografice specifice poporului romanesc cu scopul de a pastra nealterata si de a reinvia spiritualitatea poporului roman. Dorim promovarea culturii traditionale intr-o perioada in care societatea romaneasca este reprezentata prin false valori.

                                  Traditii TV va arata ceea ce are frumos de aratat poporul roman, va arata bogatiile uitate ale tarii si ale locuitorilor ei, traditiile si datinile care se mai gasesc inca in unele sate. Traditii Tv isi propune sa devina “Televiziunea Satului si a Sufletului Romanesc” pentru ca satul a conservat cel mai bine traditia. Prin programele si emisiunile pe care le va realiza, Traditii TV va incerca sa redescopere societatea traditionala asa cum era ea in urma cu zeci sau poate chiar sute de ani, care erau modelele de urmat intr-o astfel de comunitate si iscusinta mintii oamenilor de la sat. Publicul Postului “Traditii Tv” va fi reprezentat nu doar de catre locuitorii din mediul rural ci si de catre cei de la orase care isi vor regasi radacinile la sate.

                                  Televiziunea Satului si a Sufletului Romanesc va deveni treptat, televiziunea cetateanului care afland despre datinile, obiceiurile si cultura neamului romanesc va spune cu mandrie ca este roman. Va respecta frumusetea portului, a graiului si a locurilor unde au trait din vechime romanii, vor aparea astfel valori uitate in ultimele doua sau trei decenii.

                                                                                          DE CE ESTE NEVOIE DE TRADITII TV?

                               Romanii de astazi nu mai sunt mandri de apartenenta lor la neam si nu-si mai iubesc tara. Din pacate, mass-media adesea arata publicului telespectator uratul din societatea actuala, coruptia, violenta, non-valorile, negativismul de orice fel. Toate acestea contribuie la crearea unei stari de nemultumire profunda in randul oamenilor; acestia ajung sa fie deprimati, sa traiasca cu gandul ca nenorocirile sunt la orice pas, ca statul nu-i ajuta si ca tara asta nu le ofera nimic.

                                  Traditii TV va arata ce are Romania mai frumos in incercarea de a insufla adevaratele valori romanesti tinerei generatii.

                                    Televiziunea Satului si a Sufletului Romanesc este fereastra spre trecut si totodata oglinda a ceea ce are inca poporul acesta mai frumos, traditia. Este o lume unde toti cei satui de violenta, dezastre, dezbateri politice si lupte de tot felul isi gasesc linistea si buna dispozitie . Mai mult decat atat, se regasesc pe ei insisi cunoscand radacinile acestui popor si folclorul muzical a carui valoare este inestimabila, regasesc Romania autentica. Prin programele Traditii TV cultura si civilizatia unui popor isi spun cuvantul, vor fi prezentate adevarate exemple de urmat din societatea de astazi, locuri ce merita a fi aratate lumii intregi si oameni care duc mai departe obiceiurile, mestesugurile, cantecele si dansurile populare romanesti.

                                                                                            STRUCTURA DE PROGRAME

                                Grila de programe a postului de televiziune Traditii TV cuprinde emisiuni informative, educative, programe culturale si programe de divertisment folcloric. Este insa prima televiziune cu extindere la nivel national care are studiourile principale in provincie, orasul Targoviste, judetul Dambovita. Nu va constitui niciun fel de dezavantaj acest fapt pentru realizarea emisiunilor intrucat cele mai multe programe se bazeaza pe informatiile si materialele de presa care vor veni din partea corespondentilor si colaboratorilor din intreaga tara! In acest fel, televiziunea este practic cea care vine spre cultivatorii si pastratorii de traditie chiar acolo unde aceasta exista, in lumea satului.

                                                                                              ECHIPA REDACTIONALA

                                Pentru a reda cat mai fidel si cat mai aproape de autentic multitudinea de obiceiuri, traditii, datini, credinte care insumate releva identitatea romanilor si existenta lor straveche, proiectul Traditii TV reuneste iubitori de folclor din toate zonele tarii. Pentru fiecare emisiune din grila de programe sunt mai multi colaboratori, fiecare productie fiind realizata de catre un producator zonal in colaborare cu o echipa stabilita de la centru. Nimeni nu cunoaste traditiile dintr-o zona mai bine decat cei care locuiesc acolo. Astfel, in functie de tematica propusa de fiecare producator, zonele folclorice din tara vor fi promovate, pe rand, in cadrul emisiunilor din grila Traditii TV.